Плевенчаните Боби Ковачев и Алекс Колев - полуфиналисти в "България търси талант"

Журито подбра „най-добрите от най-добрите”, които да продължат в полуфиналната фаза

Плевенчаните Александър Колев и Борислав Ковачев са полуфиналисти в седмия сезон на шоуто "България търси талант"!

С приключване на фазата с кастингите в предаването, журито в състав Любен Дилов - син, Славена Вътова, Екатерина Евро и Ицо Хазарта имаше трудната задача да подбере "най-добрите от най-добрите", които да продължат в полуфиналната фаза и да се представят в предстоящите концерти на живо. От всички, получили достатъчен брой ДА през сезона до сега, четиримата избраха 36 участници, за които зрителите на bTV ще могат да гласуват по време на концертите в следващите седмици. А сред полуфиналистите са Алекс и Боби!

Въпреки че са едва на 13 и 14, те вече са подгрявали D2, Миро и Мариана Попова. Боби свири от 8-годишен, а Алекс се пали по китарата още 4-годишен, покрай по-големите си братя близнаци, които също са занимават с музика. Двамата се познават от репетиционната в Плевен, която е в блока на осмокласника. Те се срещат инцидентно на почивка в Созопол миналото лято, където решават да свирят, а интересът към тях е такъв, че предизвиква задръстване пред пощата.

След всеки от предстоящите три концерта на живо – към финала ще продължават първите двама – първият, според вота на зрителите и вторият – според избора на журито. Накрая шестимата най-добри ще се изправят в конкуренция с петимата получили Златен бутон.