Разследват пожар на лек автомобил в Плевен

За изясняване на причините за инцидента работата продължават служители от Второ РУ и експерт от РДПБЗН

На 3 май в 22:04 часа в РСПБЗН – Плевен е постъпил сигнал за пожар в лек автомобил „Ауди А4“, паркиран на плевенската улица „Найчо Цанов“. До пристигането на спасителния екип са унищожени преден десен калник, предна дясна гума, декоративна решетка и предна дясна врата. Пламъците са локализирани и потушени от огнеборци с един пожарен автомобил. За изясняване на причините за инцидента работата продължават служители от Второ РУ – Плевен и експерт от РДПБЗН – Плевен.

На 3 май в 22:40 часа в ж.к „Сторгозия“ служители на РСПБЗН – Плевен са потушили пожар в контейнери за сметосъбиране.

На 3 май 2021 година в 16:12 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в къща в село Стежерово. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение. Изгорели са техника и домашно имущество. Опушени са стени 40 кв.м. Пострадали хора няма. Пожарът е потушен от служители на РСПБЗН – Левски с един автомобил.

През изминалото денонощие служители на РСПБЗН – Плевен са участвали в ликвидирането на три произшествия. В 14:26 часа са потушили запалени сухи треви в землището на село Ясен до ЖП линията. В 17:50 часа са оказали техническа помощ – съдействие на водача на самокатастрофирал лек автомобил „Сеат Ибиза“ в парк „Кайлъка“. В 22:03 часа са погасили пламъци в контейнер за отпадъци в областния град в ж.к. „Сторгозия“.