Забравена храна на котлон причини пожар в Плевен, лятна кухня горя в Койнаре

Крими

10-05-2021, 09:36

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Служители от РСПБЗН – Плевен са погасили два пожара в контейнери за сметосъбиране в областния град

Служители от РСПБЗН – Плевен са погасили два пожара в контейнери за сметосъбиране в областния град. Първият инцидент е станал на 7 май около 08:30 чака на улица „Димитър Константинов“, а вторият – на 8 май около 01:05 часа на улица „Добри Чинтулов“. Пожарите са без материални загуби.

На 7 май в 19:05 часа сигнал за пожар в жилище в Плевен на улица „Буря“ вдигна на крак плевенските огнеборци. Незабавно са изпратени екипи за потушаване на пламъците. Установено е, че огънят е тръгнал от забравена храна на балкон. До пристигане на мястото на произшествието  собственикът на апартамента е отстранил храната от котлона. Пострадали няма.

На 9 май 2021 година в 04:48 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в лятна кухня в частен имот в град Койнаре. Причините за инцидента са в процес на установяване. Унищожени са покривна конструкция  80 кв.м. и домашно имущество. Пострадали няма. Пожарът е локализиран и потушен от служители на РСПБЗН – Червен бряг с един автомобил.

През изминалото денонощие служители от РДПБЗН – Плевен са участвали в ликвидирането на четири произшествия. Инцидентите са без материални загуби. В 13:44 часа екип на РСПБЗН – Плевен е отреагирал на сигнал за пожар в сухи треви в землището на село Брестовец.  В 11:53 часа, в 15:15 и в 22:25 часа огнеборци от РСПБЗН – Белене е локализирали три пожара в отпадъци в землището на крайдунавския град.