Сериен измамник на възрастни хора е задържан от полицията в Плевен

Мъжът е 56-годишен от плевенското село Дисевица, криминално проявен и осъждан

Сериен измамник на възрастни хора е задържан от МВР в Плевен. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа по Закона за МВР. Мъжът е 56-годишен от плевенското село Дисевица, криминално проявен и осъждан.

В хода на проведеното разследване служители от Второ РУ – Плевен са събрали доказателства, че той е съпричастен към три случая на измами на пари и вещи от възрастни хора. На 14 май 2021 година в 09:00 часа във Второ РУ- Плевен е получен сигнал от 75-годишен за извършена измама. Потърпевшият е заявил, че същия ден на улица в жк. "Сторгозия" около 08:25 часа непознат му е взел 60,00 лева, за да му купи плодове. За престъпление по чл.209, ал.1 от НК е  уведомен дежурен прокурор от РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство. От проведените оперативни действия е установена самоличността на извършителя – 56-годишен, жител на плевенското село Дисевица. При проведените беседи с него той е направил пълни самопризнания, като признава и за други две деяния. На 5 май 2021 година около 08:50 часа в областния град на улица "Коста Хаджипакев" пресрещнал 74-годишен, като с цел да набави за себе си имотна облага възбудил заблуждение и с това му причинил имотна вреда в размер на 120,00 лева. На 25 март в Плевен на улица в ж.к."Сторгозия" противозаконно присвоил от 82-годишен безжичен телефон и паричната сума от 5 лв.

И при трите случая е използван един и същ механизъм – увещавал жертвите, че ще им даде плодове. Измамникът е задържан. Документирането на престъплението продължава под ръководството и контрола на Районна прокуратура – Плевен.