80-годишен се простреля в двора си с незаконен пистолет

В дома му в плевенското село Горник са открити още оръжия и боеприпаси

80-годишен се простреля в двора си с незаконен пистолет, в дома му са открити още оръжия и боеприпаси. Инцидентът е станал вчера - 17 май, в плевенското село Горник. Около 09:15 часа в РУ – Червен бряг е получен сигнал за прострелян човек в имота си. Пристигналият на място полицейски екип е установил, че 80-годишен в двора на къщата си неволно се е прострелял, в десния крак. Изяснило се е, че оръжието е самоделно изработен пистолет - неустановен калибър. Пострадалият е прегледан във ФСМП Червен бряг и освободен без опасност за живота.

При извършеното претърсване и изземване в дома, обитаван от възрастния мъж, са намерени и иззети един самоделно направен пистолет с текстолитова ръкохватка, с дължина на цевта 20 /двадесет/ см. и вътрешен диаметър 6 мм, без надписи и без номер; пистолет "Валтер", калибър 7,65 мм, с поставен пълнител без боеприпаси; три самоделни ловни пушки с дървен приклад, както и две пластмасови кутии, съдържащи общо 71 боеприпаса.

80-годишният не притежавал надлежно разрешение. Иззетите оръжия и боеприпаси се намират на съхранение в полицията. Предстоят експертизи. Уведомен е прокурор от РП - Плевен. Разследването продължава за извършено престъпление по чл.339, ал.1 от НК.