Димитър Пенчев преди SENSHI 8: Готов съм за мача, нека по-добрият победи

Плевенчанинът ще се бие с Петър Стойков за пояса "Шампион на SENSHI"

Всички бойци от бойната карта на SENSHI 8 преминаха успешно официалния кантар на събитието.

Както вече писахме, в програмата за международната гала вечер ще видим дългоочаквания мач между състезателя на плевенския СК "Скорпион" и европейски шампион в стил „лоу кик“ в категория до 66,8 кг Димитър Пенчев и Петър Стойков, който през февруари тази година на SENSHI 7 стана европейски шампион на WAKO PRO в стил К-1 в кат. до 69. 1 кг. Тогава Пенчев предизвика Стойков за европейския пояс на WAKO PRO, който той завоюва на SENSHI 7 в София. Въпреки че WAKO PRO няма практика да насрочва битки между състезатели от една и съща страна за своя европейския пояс, сега – на 22 май, ще видим до колко сериозен е бил в заявката си Пенчев. Победителят ще си тръгне с пояс "Шампион на SENSHI".

"Готов съм за мача, тренирал съм много усърдно за тази гала вечер и мисля, че ще се представя на доста добро ниво. Исках много този мач, защото искам да съм участник в събитията на SENSHI, с най-голямо удоволствие се качвам на ринга, когато е на тази сцена", сподели Митко Пенчев преди мача. Той призна, че подкрепата на приятелите му от Плевен и цяла България го зарежда много и му дава един тласък напред в мача. "Не искам да бягам пред вятъра, нека по-добрият победи", коментира още кикбоксьорът от Плевен.

Международната галавечер SENSHI ще се проведе на 22 май от 19 часа и ще се излъчва на живо по Bulgaria ON AIR, Max Sport 1 и Boec.bg, както и за цял свят пряко по американската онлайн телевизия FITE, на Boec.com, Kwunion.com и Kyokushin Karate News.