Зам.-министър Неделков: Основна цел на МЗХГ е подкрепата на българските производители

Той се включи в инициативата "Отгледано с грижа в България" край село Лепица, Червен бряг

Основна цел на Министерство на земеделието е подкрепата на българските производители. Сред приоритетите в работата ни са насърчаването на иновациите и инвестициите, както и на производството на екологично чисти земеделски продукти.  Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите Крум Неделков, който се включи в инициативата "Отгледано с грижа в България" на "Метро" България край село Лепица, Червен бряг.

“Метро се доказа с качествените продукти, които предлага. За това искам да им пожелая да дадат началото на още множество такива инициативи, които подкрепят българския производител”, добави зам.-министър Неделков.

В землището край селото бе представена продукцията на земеделския производител Евгени Цветанов, който отглежда няколко култури и доставя различни сортове розов домат до магазините на “Метро”. “Убеден съм в качествата и вкуса на българските земеделски продукти. Сигурен съм, че ще задоволят изискванията и на най-капризния европейски клиент”, добави зам.-министър Неделков.

В събитието участие взеха изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Васил Грудев, изпълнителният директор на "Метро" България Никола Готрон, кметът на община Червен бряг Цветан Димитров.

В края гостите бяха поканени да се включат и в дейности по засаждане.

"Отгледано с грижа в България“ е програма, която подпомага местното производство, като улеснява доставката на локални продукти. Асортиментът включва, както пресни плодове и зеленчуци, така и млечни продукти, месо и мед.