Проведе се заседание на областния оперативен щаб за борба с COVID-19

Подчертано бе, че най-подходящото време за поставяне на ваксина срещу COVID-19 е сега, през летните месеци

В Областна администрация – Плевен днес се проведе заседание на Областен оперативен щаб за борба с коронавирус, председателстван от Марио Тодоров – Областен управител на област Плевен. На срещата д-р Илиян Минчев – директор на РЗИ-Плевен запозна присъстващите с актуалната обстановка в областта във връзка с разпространението на заболяването.

Дискутирано беше писмо получено в Областна администрация – Плевен с вх.№РР-07-02-1(293)31.05.2021 г. от д-р Александър Златанов - заместник-министър на здравеопазването, свързано с изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19.

На срещата беше акцентирано, че за да бъде постигнат колективен имунитет и контрол над заболяването, е необходимо над 70 процента от населението да бъде ваксинирано, като се засегна необходимостта от широка разяснителна кампания за голямото значение на ваксините както за всеки един индивид, така и за общественото здраве с оглед стимулиране на колективния имунитет и ограничаване разпространението на инфекцията.

Подчертано беше също така, че най-подходящото време за поставяне на ваксина срещу COVID-19 е сега, през летните месеци, като това ще позволи в навечерието на есенно-зимния сезон гражданите да имат изграден имунитет и да са защитени.