Радослав Панталеев замина в отлично настроение за Париж, нужни са му две победи за Токио

Във френската столица ще бъде довършена европейската олимпийска квалификация, която започна в Лондон преди повече от година

В отлично настроение и с амбиция за спечелване на 6 от 6 възможни квоти. Така заминаха за Париж националите ни по бокс за мъже и жени. Целият щаб, начело с главните треньори Жоел Арате и Ангел Ангелов, преминаха през тестове за коронавирус, като радващото е, че всички са отрицателни.

Във френската столица от 4 до 8 юни ще бъде довършена европейската олимпийска квалификация, която започна в Лондон преди повече от година. Тя е и последен шанс за спечелване на квоти на ринга за Токио.

Припомняме, че шестима наши национали ще атакуват квоти в Париж. Сред тях е и Радослав Панталеев. Плевенчанинът ще започне срещ поляка Матеуш Мастернак за място на 1/4-финалите, като на него му е необходима и още една победа, за да вземе квота за Токио (от кат. 91 кг се класират само първите 4-има).

Останалите ни представители в Париж са Симеон Чамов (75 кг), Петър Белберов (+91 кг), Стойка Кръстева (51 кг), Станимира Петрова (57 кг) и Аслъхан Мехмедова (60 кг).