Областният управител Марио Тодоров: Основен приоритет е провеждането на честни и обективни избори

Тодоров подчерта, че работата му ще бъде напълно прозрачна

Областният управител Марио Тодоров представи своите цели и приоритети начело на администрацията по време на своя първи официален брифинг.

Три са основните приоритети, които Губернаторът посочи:

"На първо място е провеждането на честни и обективни избори, на които да се види действителната воля на българския гласоподавател, а в резултат на това да бъде поставено началото на завръщане на доверието на българското общество към държавата и институциите. На второ място в списъка ми, който не е подреден по важност, защото всичко е важно, са работата по епидемиологичната обстановка и нейния контрол. На трето са дейностите по завършването на автомагистрала "Хемус". Също така, за успешното реализиране на тези приоритети ще разчитам и на компетентната подкрепа на моите заместници, които имат богат професионален опит и на нееднократно доказания капацитет на експертите в администрацията.”

На срещата г-н Тодоров подчерта към медиите, че работата му ще бъде напълно прозрачна, и ще бъде отворена към тях и към обществеността в област Плевен като цяло.

Марио Тодоров беше областен управител на Плевен по време на служебното правителство на Огнян Герджиков. Той е роден на 25-ти юни 1965 година и е завършил Военен университет "Васил Левски" – Велико Търново. Има квалификация офицер от мотострелкови войски – военен инженер по експлоатация на АТТ и гражданска специалност – машинен инженер двигатели с вътрешно горене. От 1988 година Марио Тодоров работи в системата на МВР. Бил е разузнавач, началник на полицейски участък, началник на група, началник на Първо РПУ, началник на служба „Полиция” при РДВР – Плевен. Тодоров е награждаван 13 пъти, по информация от МВР. Сред бившите си колеги Марио Тодоров се ползва с уважение като дългогодишен и утвърден експерт с богат административен и управленски опит.