Окръжна прокуратура - Плевен привлече като обвиняема и задържа за 72 часа жена за убийството в Койнаре

Предстои в Окръжен съд-Плевен да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража"

По повод наблюдаваното досъдебно производство от Окръжна прокуратура - Плевен за извършено убийство на 07.06.2021 година в град Койнаре, обл. Плевенска, Окръжна прокуратура-Плевен даде брифинг, в който участваха и.ф. административен ръководител-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура гр. Плевен Димитър Лещаков и наблюдаващият прокурор по делото Виктор Доцев – прокурор в Окръжна прокуратура град Плевен.

Наблюдаващият прокурор Виктор Доцев заяви, че Окръжна прокуратура-Плевен ръководи разследването за извършено на 07.06.2021 година убийство в град Койнаре. Досъдебното производство е започнало след получен сигнал в Дежурната част на РУ град Червен бряг, подаден от екип на ФСМП град Червен бряг. Бил е извършен оглед на местопроизшествие, както и всички други действия по разследването, необходими за разкриване на обстоятелствата по делото. Пострадалият е намерен с две прободи рани в областта на коремната кухина, в безжизнено състояние,  в двора на къщата  на предполагаемата извършителка - 57 годишна жена, с която той е имал връзка.

По делото е приобщено оръжието на престъпление – кухненски нож, който е предаден доброволно от жената. Назначени са две съдебномедицински експертизи, дактилоскопна експертиза и ДНК експертиза, разпитани са свидетели и са дадени конкретни указания по разследването. Изясняват се данните за конфликтни отношения между пострадалия и извършителката. Задържана е за срок до 72- часа и предстои в Окръжен съд-Плевен да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража".