Трима младежи са задържани с наркотици в Плевен

Образувани са досъдебни производства

На 10 юни  около 23,30 часа в град Плевен на улица "Сторгозия" служители във Второ  РУ - Плевен са спрели за проверка 19-годишен. Той е предал доброволно полиетиленово пликче с размери 6х5 см, съдържащо суха зелена тревиста маса. По негови данни веществото е марихуана за лична употреба с тегло около 1 грам. По случая е образувано бързо производство и е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен. Работа продължава разследващ полицай за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 от НК.

На 11 юни около 15:00 часа при обход на улица "Сан Стефано" е проверен 19-годишен. Младежът предава с протокол за доброволно предаване хартиен свитък с правоъгълна форма с приблизителни размери 4 х 1 см., съдържащ бяло кристалообразно вещество. От жилището, което обитава, също са предадени с протокол за доброволно предаване  полиетиленов плик, с приблизителни размери 17 х 23 см., съдържащ суха зелена тревиста маса с тегло около 20 грама, хартиен свитък с правоъгълна форма с приблизителни размери 3 х 1 см., съдържащ бяло кристалообразно вещество и електронна везна. По данни на мъжа веществата са пико и марихуана. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза. Лицето е задържано за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 „а“ от НК. Уведомен е дежурен прокурор. Продължава работа разследващ полицай.

На 13 юни в 16.20 часа на улица „Пирин“ при полицейска проверка 20-годишен предава с протокол за доброволно предаване топче с размери 1х2 см, съдържащо зелена тревиста маса. По данни на плевенчанина веществото е марихуана. Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстоят експертизи на иззетото съдържание. Уведомен е прокурор за престъпление по чл. 354 „а“ от НК. Продължава работа разследващ полицай.