Родни звезди ще пеят на благотворителен концерт в Плевен за малката Алекс

В концерта ще се включат безвъзмездно със свои изпълнения плеяда от родни изпълнители

Благотворителен концерт под надслов “Заедно можем да помогнем на Алекс” се организира на 22 юли в Плевен за набиране на средства за операция на едногодишната Александра Макавеева. Момиченцето е с вродено заболяване “билатерална фибуларна хемимелия”, тоест липсва му т.нар. малък пищял на двете краченца. То се нуждае от операция, която да коригира този вроден дефект. Оперативната интервенция вече е уговорена от семейството на Алекс, като тя струва 200 000 долара и ще се извърши в клиника в САЩ през октомври. До момента родителите са събрали голяма част от непосилната сума - 218 хиляди лева, но се нуждаят от още 85 хил. лева, като извън тях и от средства за следоперативно възстановяване, разходи за транспорт и др.

В концерта ще се включат безвъзмездно със свои изпълнения плеяда от родни изпълнители на попфолка, както и местни певчески и танцови формации. Трогнати от тежката съдба на невръстното момиченце, в летен театър “Кайлъка” ще пеят звездите на попфолка Галин, Лидия, Десита, Татяна, Адам, Симона и Данна, както и репърът Весо, фолклорният изпълнител Христо Косашки и Фолклорен танциов ансамбъл “Магия”.

Организатори на благотворителния концерт са студентът Давид Давидов от Ловеч, Виктор Николаев и техни приятели.

"Научих за съдбата на Алекс от нейната кампания във Фейсбук “Да дадем шанс на Алекс да проходи”, кампания която придоби огромна попуярност", разказа Давид, който от 10 години е доброволец към Регионалната библиотека в Ловеч, а от пет - организира благотворителни концерти в подкрепа на болни и нуждаещи се. Проявата се организира със съдействието на ALPHA MUSIC и “Vapepro”.

Вече започна продажбата на благотворителните покани на стойност 20 лева. Покани могат да се закупят, като желаещите се обаждат на следните три телефона: 0887606974 – Тоня Макавеева (майка на Алекс), 0879264056 – Давид Давидов и 0892984480 – Виктор Николаев.

Кампанията е много популярна, като дарителски кутии за операцията на малкото момиченце има разположени в ралични търговски обекти в цяла Северна България. Освен това, средства се набират и чрез DMS на номер 17 777 с текст DMS ALEKSANDRA