ОДМВР - Плевен: Образувани са 3 досъдебни производства, свързани с нарушения на изборния процес

От началото на месеца са проверени 426 лица и 47 обекта, връчени са 146 предупредителни протокола

Три досъдебни производства за престъпления срещу политическите права на гражданите са образувани на територията на Област Плевен. Данните отразяват точния брой на делата до 09.00 часа днес. Освен посочените досъдебни производства, свързани с изборите, проведени на 4 април и имащи отношение към предстоящите избори на 11 юли, полицейските служители и прокурорите наблюдават и работят по още преписки на територията на всички общини в областта.

Схемите, по които се осъществяват престъпления срещу политическите права на гражданите са предлагане на различни парични суми, предоставяне на хранителни продукти, както и на ваучери за закупуване на движими вещи.

В хода на стартиралата полицейска операция от началото на месеца са проверени 426 лица и 47 обекта, и са връчени 146 предупредителни протокола.

Категоричната воля на полицията и прокуратурата в Плевен е да се действа с пълния набор от правомощия, които законът предоставя за недопускане нарушаване на политическите права на гражданите, съобщават от областната дирекция.