Пожар унищожи 150 дка посеви с пшеница в Плевенско, изгорял е и джип

Бързата реакция на огнеборците от Кнежа е спасила 90 декара с посеви

На 12 юли 2021 година служители от РДПБЗН – Плевен са потушавали пожари в запалени сухи треви и нискостеблена растителност в землищата на селата Петърница и Буковлък, в Плевен на улица „Осъм“ и в ж.к „Дружба“.

В 18:10 часа в Оперативния център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в житен блок в землището на село Долни Луковит. Предполагаемата причина за произшествието е  техническа неизправност в МПС. Огънят е унищожил посеви пшеница 150 дка, джип „Дайхатсу“ и „Гондола“. Бързата реакция на огнеборци от Кнежа спаси 90 декара с посеви. 

На 12 юли екипи на РДПБЗН – Плевен са погасили пожари в отпадъци в землището на село Буковлък, в Плевен на улица „Осма“ и в град Кнежа в местността „Разсадника“.   

На 12 юли в 22:17 часа в РС ПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в жилище в областния град на улица „Неофит Рилски“. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Унищожени са мебели и техника. Опушени са стени 20 кв.м. Пострадали няма.

На 13 юли в 02:14 часа и в 02:40 часа екип на РС ПБЗН – Плевен е погасил пламъци в пластмасови контейнери за сметосъбиране в областния  град на улица „Дойран“.