Детелин Далаклиев с обръщение към жителите на Плевен (Видео)

Световният шампион подкрепи инициативата на областния управител Марио Тодоров - "Да на ваксинацията"

Областният управител на Плевен Марио Тодоров и световния шампион по бокс Детелин Далаклиев проведоха работна среща. На нея бе обсъдена подкрепата на инициативата "Да на ваксинацията", организирана от областния управител.

Трикратен шампион на Европейския съюз. Многократен носител на златни медали от всякакви турнири, световен шампион в Милано 2009 г. Шампион на България от 2001 г. са едни от най-важните титли на Детелин Далаклиев. Миналата година той създава спортен комплекс „Далаклиев“, където хора от всякакви възрасти могат да се докоснат до шампиона и да тренират рамо до рамо с него. Децата го обожават, защото е взискателен и отдаден на всичко, което прави. Съвестта отново бива водещ фактор в действията му и той решава да се включи в позитивната инициатива "Да на ваксинацията".

За поредна седмица в центъра на града ще бъде изнесен мобилен кабинет за имунизация с първа игла с ваксина срещу Covid-19. Кабинетът ще работи от 08,00ч. до 13,00ч. на 17.07 и 18.07 (събота и неделя) с всички разрешени за употреба в страната ваксини срещу Covid-19. Имунизацията ще се извърши след представяне на документ за самоличност.

Детелин Далаклиев даде своето обръщение към всички граждани с апел на фона на ниската заболеваемост да имаме съвест, да бъдем смели, да продължим тази тенденция и да се ваксинираме.

Какво каза той, вижте: