Задържаха двама пияни и един дрогиран зад волана

Сезирана е прокуратурата

В Червен бряг е задържан 20-годишен за шофиране под въздействието на наркотици. На 14 юли около 18.30 часа на кръстовището на улица "Християнска" и улица "Г.С.Раковски" е спрян лек автомобил "БМВ", собственост и управляван от 20-годишен местен жител. При извършената проверка с полеви наркотест "Дрегер дръг чек-3000" е установено, че управлява МПС под въздействието на наркотични вещества -  амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване. Отказана е кръвна проба във ФСМП Червен бряг. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.  Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Работата по образуваното бързо производтво продължава.

На 14 юли в 02,20 часа в село Опанец е засечен 40-годишен зад волана на „Ауди“ с концентрация на алкохол над 1.2 промила. За нарушението е съставен акт. Сезирана е прокуратурата. Издаден е талон за медицинско изследване, но шофьорът е отказал лабораторен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Работата продължава.

На 14 юли 2021 година в 03,40 часа в Плевен на улица "Чаталджа" е проверен с техническо средство водачът на "Хюндай Санта Фе" – 56-годишен. Алкотестът е показал над 1.2 промила в издишания въздух, нарушителят е дал кръвна проба за медицинско изследване. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Сезирана е прокуратурата. Образувано е бързо производство по чл.  343 „б“, ал. 1 от НК. Работата продължава.