Йоана Константинова и Росица Денчева тренираха с легендата в тениса Пол Макнами

Националите на България до 14 г. и 18 г. заминаха за участие на Европейските лични първенства след лагер на базата на БНТЦ

Националните състезатели на България до 14 и 18 годишна възраст заминаха днес за участие на Европейските лични първенства. През седмицата родните таланти бяха на лагер на кортовете на Националния тенис център (БНТЦ) в София.

Българчетата се подготвяха под ръководството на Теодор Бачев – капитан на България за Купа „Дейвис", австралийската тенис легенда Пол Макнами и националните треньори Даниел Ангелов, Кристиян Илиев и Велиан Бакалов.

Българската федерация по тенис и БНТЦ осигуриха най-добрите условия за пълноценна подготовката на младите ни таланти.

Легендарният австралийски тенисист Пол Макнами, бивш №1 в ранглистата на двойки и шампион при дуетите от Australian Open (1979, 1983) и "Уимбълдън" (1980, 1982 и 1985 при смесените двойки) пък подари на всички национални състезатели книгата си.

"Искам за благодаря на колегите ми Теди Бачев, Кристиян Илиев и Велиан Бакалов за себераздаването и професионализма по време на лагера", коментира Даниел Ангелов. Също така изказвам благодарности на Пол Макнами, който допринесе изключително много за подтоговката на младите ни състезатели. Специално искам да благодаря и на Георги Дончев за предоставените ни прекрасни условия на БНТЦ. Смятам, че подготовката протече изключително пълноценно. Състезателите са в топ форма, идеално подготвени, както физически така и тактически за предстоящите срещи. Тръгваме с позитивна настройка и увереност. Надявам се да се върнем с гордо вдигнати глави", допълни Даниел Ангелов.

Националите юноши до 14 г. са в състав Александър Василев (№8 ранглистата на Тенис Европа) и Иван Иванов (шампион на България на открито). Капитан на отбора е Кристиян Илиев.

Европейските вицешампионки (отборно) Йоана Константинова и Росица Денчева ще представят България при девойките до 14 годишна възраст. Капитан на девойките е Велиан Бакалов.

Първенствата за юноши и девойки до 14 г. ще се проведат в Мост (Чехия) от 19-и юли.

Юношите до 18 г. са в състав Пьотр Нестеров (полуфиналист по двойки на „Ролан Гарос" и участник на „Уимбълдън") и Динко Динко (Държавен шампион на България). Капитан на юношите до 18 г. е Даниел Ангелов.

Девойките до 18 г. са в състав Катерина Димитрова и Денислава Глушкова с капитан Биляна Павлова.

Първенствата за юноши и девойки до 18 г. ще се проведат в Клостерс (Швейцария) от 19 юли.