Проф. Горчев: Моят път продължава в болницата, отдаден на пациентите и науката

В работата си винаги съм давал път на младите, заяви той

Както вече писахме, проф. Григор Горчев се отказа от депутатското си място. Той беше водач на листата на ГЕРБ-СДС от гражданската квота в Плевен.

ЦИК прие решение по внесеното от него заявление с искане да не бъде обявен за народен представител от кандидатската листа на коалиция с ГЕРБ-СДС в 15 МИР-Плевенски в изборите за народни представители на 11 юли тази година.

Проф. Горчев разкри чрез пост в своя фейсбук профил причините да се оттегли и благодари на всички, които са го подкрепили.

Ето какво написа той:

"Скъпи приятели, вашата подкрепа по време на отминалите две предизборни кампании е най-ценното признание за мен. Както вече споделих, именно вие – пациентите, колегите, приятелите, с които съм всеки ден, ме убедихте да участвам в това предизвикателство. Благодарен съм на всички вас, които дадохте гласа си за мен. Беше невероятен шанс възможността да ви срещна, да разговаряме, да науча толкова много.

Затова днес искам първо с вас да споделя своето решение да се оттегля като депутат в 46-тото Народно събрание.

Знаете, още в началото на тази кампания, обновихме листата и дадохме път на младите колеги, които да се отдадат на политиката с енергия, умения и почтеност. Подкрепих категорично това решение. В работата си винаги съм давал път на младите. Вярвам, че това е най-доброто бъдеще за всички ни. Застанах с името си зад идеята за позитивна кампания, зад идеи, които да помогнат на региона. Абсолютно съм уверен, че това е верният път - да се гради, а не да се руши. Вярвам, че колегите, които ще положат клетва като депутати само след дни, ще работят да изпълнят обещаното.

Моят път продължава в болницата, отдаден на пациентите и науката. Винаги съм подкрепял добрите идеи за България. Ще продължа да го правя с всичките си сили.

Благодаря ви от сърце!"