Жители на Койнаре излязоха на протест след фатална катастрофа с велосипедист

Местните настояват за обезопасяване на пътищата

Жителите на Койнаре настояват за спешни мерки по обезопасяването на пътищата в града. Причината е поредният инцидент. 66-годишна велосипедистка загина, след като бе блъсната от кола. Инцидентът е станал на основно кръстовище. Местните хора заплашват и с протест.

"Мястото, където се случи катастрофата, не е случайно. Тук системно стават такива инциденти и има предпоставки. Става въпрос за шосе, на което няма маркировка, полегнали полицаи, пешеходни пътеки. Реално всеки ден деца, жени и възрастни хора рискуват живота си. Искаме да се подобрят условията за пътна безопасност", разказа един от живеещите в града - Мартин Граматиков, който е организирал и подписка, която до момента е събрала над 500 подписа.

"Проблемът е комплексен. Той се отнася както за този участък, така и за дриги пътища в наашето населено място. Преди петицията на гражданите сме получавали и други подобни документи, подписи. Подадени са със снимков материал и придружително писмо към съответните институции", каза кметът на града Денислав Динов.

Кметът на Червен бряг д-р Цветан Костадинов е обещал да свика Ресорната комисия, за да бъде обсъдено кога и как да се постави поне маркировка.