Владимир Николов: Предложението за отстраняване на Гешев не може да се базира на слухове и внушения - pleven.utre.bg

Владимир Николов: Предложението за отстраняване на Гешев не може да се базира на слухове и внушения

19 юли 2021, 20:24 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    bTV, кадър

Той определи предложението за освобождаването на главния прокурор като юридически необосновано

Внимателно прочетох сигнала срещу главния прокурор Иван Гешев, изготвен предимно от г-н Бойко Рашков. Огромната част от него съдържа статии и публикации, а такъв сериозен въпрос не може да се базира на слухове, внушения и подобни неща. Това заяви председателят на Асоциацията на прокурорите в България и Окръжен прокурор на Плевен Владимир Николов по БТВ. Той определи предложението за освобождаването на главния прокурор като юридически необосновано.

В следващите дни асоциацията ще излезе с официална позиция по въпроса, но тъй като сдружението на магистратите е неутрално, то няма да коментира политическия аспект на ситуацията, а само юридическия. Нейният председател призова да бъде изчакано решението на Висшия съдебен съвет и да не се вадят политически дивиденти на гърба на подобен казус.

Според Николов, не бива да всява недоверие към институциите у българските граждани. "Напрежението, което се наблюдава между съдебната и изпълнителната власт, както и между МВР и Прокуратурата в момента, е в полза единствено на престъпността", каза той.

Председателят на Асоциацията коментира и обвиненията, че в момента Прокуратурата робува прекалено много на общественото мнение с показни арести, както и че институцията не действа по съвест и прилага двойни стандарти по отношение на направените арести. "Мога да ви уверя, че моите колеги действат принципно и отговорно. Преди медиите обвиняваха Прокуратурата, че е прикрита, сега е предприета друга политика, но се появяват други обвинения. Очевидно трябва да бъде намерен баланса и ние го търсим", заяви той.

На финала на разговора Николов добави, че ако Прокуратурата бъде извадена от рамките на съдебната власт, има опасност да се стигне до силно вмешателство и никой няма да има полза от това.Коментари (1)

Потребител
анти-гешев
Поредното лайно и гъзоблизец, на което е дадена трибуна.
За този дебил доказаните и известни на всички факти по нарушение на законите от гешев и свитата му са ... слухове?!?
Да му сера у устата и в главата куха, така ще има поне нещо качествено в тях.
20 юли, 14:37 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета