Детелин Далаклиев: Стойка Кръстева може да постигне много

"Олимпиадата не е за всеки човек, Олимпиадата е нещо, за което ти е писано отгоре“, сподели Далаклиев

Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев смята, че Стойка Кръстева има реалния шанс да стигне до златното отличие на Олимпиадата в Токио. Той гостува в предаването „Днес на Игрите“ по БНТ, където коментира представянето на българката и достигнатия полуфинал в категория до 51 килограма.

"Стойка Кръстева вече е зрял състезател. Много състезатели, като влязат в медалите се задоволяват с постигнатото, но тя с добра игра може да постигне много. Олимпиадата не е за всеки човек, Олимпиадата е нещо, за което ти е писано отгоре“, сподели Далаклиев.

В срещата от 1/4-финалите двукратната ни европейска шампионка победи втората поставена в схемата Юан Чан от Китай с 4:1 съдийски гласа.

"Стойка знаеше какво прави там и как да играе. Видяхте, че в първата една минута каквото и да правеше китайката, не ѝ даде шанс да играе. Същото трябва да направи и със следващата си съперничка. Японката няма толкова чисти удари, но вкарва повече удари, търси размяната и това дава убеждението на съдиите, че побеждава. Ние в бокса не можем да си променим техниката, ние сме европейци и сме технични“, каза още световният шампион от 2009 година.

"Мисля, че ако направи тактически мача правилно, ако държи центъра на ринга, ще стигне до победата. На Стойка мога да кажа само да излезе и да си направи един хубав мач“, коментира още Детелин Далаклиев.

На 4 август от 8:15 часа Стойка Кръстева ще се изправи срещу представителката на домакините от Япония - Цукими Намики.