Ивет Горанова: Мотивацията ми е много голяма и няма какво да ме спре

"Все още не е време за приказки, не сме си свършили работата докрай, но златото е наше", заяви Ивет

Все още не е време за приказки. Не сме си свършили работата докрай, но златото е наше! Това бяха първите думи на Ивет Горанова, която се класира за полуфиналите на олимпийски турнир по карате в Токио.

Плевенчанката си гарантира минимум бронзов медал от Игрите в японската столица. 21-годишната състезателка, която е най-младия участник в категория до 55 килограма стигна до полуфиналната среща с три победи от три срещи в груповата фаза.

"Мога да изиграя колкото срещи искате още, не само две, играла съм и повече мачове в един ден. Мотивацията ми е много голяма и няма какво да ме спре. Все още не знам коя ще ми е съперничка, но нямам респект към нито една. Не се притеснявам от никой", каза още емоционалната Ивет пред БНТ.

Eдин от първите поздравили каратистката за успеха бе доскорошният спортен министър на спорта Красен Кралев.

"Грандиозен дебют на Ивет Горанова и сигурен четвърти медал за България на олимпиадата в Токио! Три излизания на татамито и три победи. И минимум 1/2-финал, което означава медал! Сега стискам палци за следващия двубой. А защо не и за титла? Защото българите можем! Поздравления за треньорите и ръководството на федерацията на Алексей Петров.", написа Кралев на профила си във Фейсбук.