Предлагат Ивет Горанова за почетен гражданин на Плевен и Долна Митрополия

Това заявиха кметовете на двете населени места

Олимпийската ни шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова ще бъде предложенa за почетен граждани на Плевен и Долна Митрополия. Това заявиха в свои интервюта кметовете на двете населени места.

"Тя обедини милиони българи със своя успех да се чувстват горди и щастливи. Невероятно е, че това момиче само на 21 години показа изключителен талант, работоспособност, прекомерна скромност и мотивираност и се изкачи на Олимпийския връх. Тя превъзхождаше своите съперници със самочувствие, което е функция на възможностите. Преди заминаването за Токио Ивет ми каза: "Златото е наше!" и аз бях убеден в победата. Ще направим подобаващо посрещане в Плевен на златното момиче и нейния треньор", каза Георг Спартански и припомни, че подготовката на младата ни надежда беше подпомогната финансово с 15 000 лв. от бюджета на Община Плевен.

"Планираме да направим Ивет почетен гражданин на нашия град. Много граждани се обадиха с това предложение. Тя е прекрасно дете, целеустремена, заслужава го”, каза кметът на Долна Митрополия Поля Цоновска.