Ивет Горанова: Да пея химна ни на стълбичката беше най-хубавият момент в живота ми

21-годишната плевенчанка сподели, че винаги се стреми към най-високите цели и предизвикателства

"Когато получих медала започнах да треперя. Не можех да контролирам емоциите и сълзите си. Плаках много от радост. На стълбичката, когато чух и пях химна ни - това беше най-хубавият момент в живота ми". Това сподели ексклузивно в студиото на "Събуди се" по Нова тв златната медалистка от Токио Ивет Горанова.

С много труд, лишения и преодолени предизвикателства Ивет посочи, че се стига до олимпийския връх.

"Подготовката е най-трудният момент, а на състезанието просто отиваш да покажеш какво си правил през годините. Както казват всички, само златото се помни. Среброто и бронза се забравят”, добави шампионката.

Тя каза, че винаги се стреми към най-високите цели и предизвикателства: "Това ме мотивира допълнително. Обичам да показвам на всички, че мога и че всичко е постижимо, когато си поставиш някаква цел и вярваш в нея. Вярата прави чудеса!".

Ивет призна, че след Европейското първенство и няколко други състезания, в които не успяла да стигне до медал, не се чувствала добре и буквално почти се била предала - не вярвала, че ще спечели олимпийската квота. "Последният месец преди Олимпиадата ми беше най-труден, защото знаех колко хора очакват от мен медал и вярваха, че мога да го направя. Напрежението беше много голямо. И когато има такова голямо напрежение, мозъкът ти започва да те саботира - трябва да се бориш с него, със себе си. Това беше най-трудният момент за мен", сподели Ивет.

"Този успех не е самой мой, той е за цяла България. Горда съм, че съм българка и че успях да зарадвам толкова много българи", каза още 21-годишната плевенчанка.