Спартански към Ивет и Стойка: Обединихте милиони българи така, както никой друг не може!

Той се обърна и към централната власт с апел да се инвестират повече средства в изграждане на спортни зали и стадиони

Златните момичета бяха приветствани от кмета на Община Плевен Георг Спартански, който сподели, че емоцията от победите на Ивет и Стойка са за него незабравими.

"Тук са две от звездите на българския спорт, които го възраждат и отново го вдигат на здравите си юмруци и рамене там, където му беше мястото и където вярваме, че ще бъде. Доставихте на българския народ огромна радост, щастие, гордост, чувство на патриотизъм, самочувствие. Обединихте милиони българи у нас и по света така, както никой друг не може! Дадохте незаменим урок на всички – да знаем, че с талант, труд, постоянство, съгласие, обединение в името на общия успех може да постигнем всичко", подчерта Спартански.

Той се обърна и към централната власт с апел да се инвестират повече средства в изграждане на спортни зали и стадиони.

"Ако държавниците на България за 32 години преход бяха отделили средства всяка година да се прави по едно съоръжение, сега България щеше да има 32 нови стадиона и 32 нови спортни зали. Това, което направиха златните ни момичета, е героизъм, но нека държавата да разбере, че спортът отдавна не е само спорт, а държавна политика, източник на гордост, самочувствие, патриотизъм, който обединява българите, който стимулира към постигане на успехи, който дава на децата от спортните школи път в живота", каза още кметът на Община Плевен.

Той обяви и че ще предложи Ивет Горанова и Стойка Кръстева да бъдат обявени за „Почетни граждани на Плевен“ и по древната олимпийска традиция окичи златните ни момичета с лаврови венци.