Бойко Рашков предложи на Ивет Горанова да стане част от МВР

Вътрешният министър награди спортистите, участвали в Олимпийските игри в Токио

"Това са хора, които ни накараха да се чувстваме горди, че сме българи. Това, което те донесоха от Япония, означава денонощен труд, лишения и сила на духа. Направиха ни щастливи и поставиха България пред цял свят. Затова взехме решение да наградим нашите олимпийски шампиони и по такъв начин да станем в известен смисъл съпричастни към техните успехи. Цяла България се гордее с вас!' Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков по време на официална церемония в МВР, на която бяха наградени участниците от олимпийските игри.

Първата наградена бе Ивет Горанова, която спечели златен олимпийски медал по карате. Освен почетен плакет за представянето си, тя получи предложение лично от Бойко Рашков да се влее в редиците на МВР.

"Имам удоводствието да предложа на Ивет, ако желае, да се влее в редиците на състава на МВР. За нас ще бъде чест тя да бъде сред нас и по такъв начин ще утвърдим авторитета на Министерството на вътрешните работи. Ще очаквам отговор.", обърна се Рашков към Горанова.

Отличие  - почетен медал на МВР, получи и треньорът на шампионката ни – Ангел Ленков, който е тактически инспектор в сектор "Специални тактически действия" при ОДМВР - Плевен.

Лекоатлетът Тихомир Иванов получи парична награда.