Повече от пет часа огнеборци гасиха пожар в индустриалната зона на Плевен

Към момента се провеждат довършителни мероприятия, под наблюдение са няколко огнища

Повече от пет часа огнеборци от РСБПЗН – Плевен гасиха запалени сухи треви, стърнища, отпадъци и  нискостеблена растителност в Източна индустриална зона на областния град. Сигнал за инцидента постъпил в 11:50 часа. Незабавно към мястото са насочени  екипи с пет пожарни автомобила, които започват гасителни действия на пламъците, засегнали огромна площ и успяват да локализират и овладеят пожара. Към момента се провеждат довършителни мероприятия, под наблюдение са няколко огнища. Няма информация за пострадали граждани, няма затворени пътища в района. Според първоначалните данни вероятната причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън, информират от МВР.

От РСБПЗН – Плевен припомнят категоричната забрана за палене на сухи треви. Установените нарушители ще бъдат санкционирани с глоба от 200 до 2000 лева по Закона за МВР. 

Междувременно кметът Георг Спартански изказа благодарност на комисар Станислав Атанасов, директор на РД ПБЗН-Плевен и на старши комисар Веселин Вътов, директор на ОД на МВР-Плевен и служителите им - пожарникари и полицаи - за професионалната работа за овладяването на поредната критична ситуация, причинена от престъпна небрежност.