Животни изгоряха при пожар в Кнежа, магазин се запали в Плевен

През изминалото денонощие огнеборци от РДПБЗН – Плевен погасиха 23 пожара в запалени сухи треви, отпадъци и стърнища

През изминалото денонощие огнеборци от РДПБЗН – Плевен погасиха 23 пожара в запалени сухи треви, отпадъци и стърнища. Инцидентите са регистрирани в землищата на Плевен в местността „Табакова чешма“ и „Мъртва долина“, град Летница, в град Червен бряг „5-ти квартал“,  селата Тученица, Радомирци, Рупци, Мечка, Сухаче, Милковица, Искър, Славовица, в град Гулянци на улица „Опълченска“.

Вчера пожар е възникнал в иглолистна гора и суха трева в землището на село Радомирци. При потушаването на пламъците помощ и съдействие е оказано от служители на ДГС Ловеч и гасаческа група от селото с два трактори с дискови брани и две водоноски.

При гасенето на пожара в землището на село Писарово са се включили и служители от местната земеделска кооперация с две водоноски и трактор с дискова брана.

На 23 август 2021 година в 23:17 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в магазин в областния град на улица „Софроний Врачански“. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Унищожени са мебели, техника и са опушени стени 300 кв.м. Пострадали няма. В пожарогасенето са участвали служители от РСПБЗН – Плевен с един пожарен автомобил.

На 23 август в 14:36 часа от РСПБЗН – Червен бряг е потърсено съдействие за погасяване на пожар в къща в село Сухаче. По първоначална информация причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Огънят е изпепелил покривна конструкция 120 кв.м. Опушени са стени 120 кв.м. Пострадали няма. Пожарът е локализиран и погасен от служители на РСПБЗН – Червен бряг.

Небрежност при боравене с открит огън е причина и за пожар в спомагателни постройки в село Асеново. Сигнал за инцидента е постъпил вчера в 19:13 часа. Изгоряла е покривна конструкция 45 кв.м. Пламъците са локализирани и погасени от екип на РСПБЗН – Никопол.

На 23 август служители от РСПБЗН – Левски са извършили техническа помощ – изваждане на котка от кладенец в град Летница на улица „Св. Св. Кирил и Методий“.

Животни изгоряха при пожар в Кнежа. На 23 август в 11:07 часа в РСПБЗН – Кнежа е получен сигнал за пожар на тавана на селскостопанска постройка в града. Огънят е изгасен от два екипа на местната пожарна служба с два противопожарни автомобила. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Огнената стихия е унищожила покривна конструкция 60 кв.м., пет тона фураж и един кон.  Спасени са съседни обитаеми сгради в близост.