Ивет Горанова започна подготовка за световното първенство в Дубай

Тя е уверена, че няма да изгуби мотивация за победи, след като достигна до най-големия спортен връх

Златната медалистка от Олимпиадата в Токио Ивет Горанова е на лагер с националния отбор по карате в комплекс "Аквалайф" в Кранево. Подготовката й вече е насочена към Световното първенство по карате в Дубай в средата на ноември.

"Целта ми е отново златото, на всяко състезание гледам само към първото място, вярвам и знам, че мога да го направя", сподели Ивет в интервю за медийна група „Добруджа“. Тя е уверена, че няма да изгуби мотивация за победи, след като достигна до най-големия спортен връх. Само ден след Олимпиадата тя си е поставила нова цел – да бъде и световен шампион.

"Един ден след Олимпиадата аз вече не бях напълно задоволена, защото се замислих, че нямам европейски връх и световен връх. Имам само трети места от тези първенства. И още на следващия ден си поставих нова цел, която да следвам и да ме кара да вървя напред и да съм мотивирана", заяви шампионката.

"Спечелването на златния медал на Олимпиадата е най-хубавият момент в живота ми – да се кача на стълбичката, да пея химна, да изправя цялата зала на крака, да знам колко много хора плачат с мен пред телевизорите. Това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало в живота. Не мога да кажа, че от петте срещи в Токио имаше някоя по-трудна. Всички бяха на едно ниво. Може би най-трудната битка беше със самата мен преди състезанието, когато трябваше да се изправям срещу много трудности, да ги преодолявам и сама да се справям с тях. 20 дни преди Олимпиадата казах на моя треньор, че се чувствам готова за първото място. Вярвах и знаех, че мога и ще го направя. Останах много изненадана, когато се прибрах в България, че където и да отида много хора ме познават. Непознати хора започват да плачат, когато ме видят. За мен това е изключително изненадващо, но и много ме разчувства и развълнува", каза златната Ивет.

Тя се надява каратето да се пребори за постоянно олимпийско присъствие и да бъде отново част от програмата още на следващите игри в Париж.