Какво време ни очаква през новата седмица?

Септември започва със захлаждане и валежи

Днес минималните температури ще са от 16 до 21 градуса, по Черноморието - около 21. Преди обед ще бъде слънчево, следобед ще се развиват дъждовни облаци над западните и централни части от страната, а на изток ще бъде слънчево. Следобед ще превалява главно в планинските райони. Вятърът ще бъде слаб от северозапад, скорости до 20 км/ч, по планините свеж от югозапад. Над планините облачността ще бъде значителна, повече следобед, с превалявания и прегърмявания, по-интензивни над Родопите. Вятърът по високите части, над 2200 метра, ще бъде умерен до свеж от югозапад, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Във вторник ще има краткотрайни дъждове над Рила и Пирин. В сряда преди обед ще има повече слънце, а следобед отново ще вали, като дъждовните облаци ще достигнат до Черноморието. От четвъртък започва по-продължителен сух период и постепенно ще се затопля.

С началото на месец септември идва и есента. Месецът ще започне с валежи главно в западните и централни части от страната. Слаби валежи по Черноморското ни крайбрежие се очакват около 5-6 септември. В края на първата деседневка ще се радваме на повече слънце. Сухо без валежи ще бъде времето в средата на месеца.

С началото на учебната година идва нова порция дъждове. В периода 16 до 19 утрините ще са свежи с условия за краткотрайни мъгли. Най-ниските температури ще са от 9 до 14 градуса, но впоследствие слабо ще се повишават. Дневните температури ще стигат до 26-28 градуса.

В периода от 26 до 30 септември ще има повече слънце. Дневните температури ще бъдат под 25 градуса.