Люси Дяковска подкрепи инициативата на областния управител "Да на ваксинацията" (Видео) - pleven.utre.bg

Люси Дяковска подкрепи инициативата на областния управител "Да на ваксинацията" (Видео)

13 септември 2021, 17:38 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

"Смятам, че ваксинирането е на първо място отговорност", каза Люси

Днес областният управител Марио Тодоров се срещна с певицата Люси Дяковска. В разговора беше обсъдена и актуалната Covid-19 ситуация, засягаща не само обикновения гражданин, но и всички работодатели, които са засегнати от мерките. 

"За мен беше приоритет да се ваксинирам, да се защитя, да защитя моето семейство и за щастие моята възрастна баба успя достатъчно бързо да се добере до ваксина с много приятен личен лекар, който веднага още в началото на февруари месец се обади. Аз смятам, че ние сме семейство, което още в самото начало по съвсем нормален начин, прие тази отговорност. Смятам, че ваксинирането е на първо място отговорност. За мен е много трудно да мисля, какво евентуално може да стане след 10, след 20 години с мен, тъй като на този етап аз нямам усещането какво ще се случи с нас идните 5 години дори. Много е важно да си дадем сметка, че плановете, които преди 20 години са си правили хората в днешно са трудни да бъдат направени, за това личната отговорност, отговорността към обществото ще става все по-голяма. В момента фокусът на това се измества и излизаме все повече с годините извън всякаква отговорност. За голямо съжаление! И ако поне малко успеем, не само тук, но и глобално да се върнем към това какво беше да си социално отговорен и какво беше да мислиш за ближния, да пазиш околните, да пазиш околната среда, може би по някакъв начин можем да запазим онова нещо, което вече го няма между нас и не съществува в ежедневието.“ – това коментира Люси по повод Covid-19 ситуацията.

Люси Дяковска спомена за своята лична борба с мерките, за това, че ежедневно инспектира своите служители в парк хотел "Кайлъка", който тя стопанисва. „През лятото имахме събития, в които се изискваше тестване на целия персонал в същия ден, което за мен е абсолютно нормално изискване. Самата аз търся начини как да направим мобилна тест станция, за да можем да тестваме всеки на секундата. Това е модел, който аз съм видяла в Германия, там има много мобилни тест станции, които обикалят по заведения и не само. Това е един мобилен бус, който даден собственик на заведение може да поръча, да плати тестовете и така да се създаде спокойствие на клиентите и персонала.“,  разказа още Люси пред пресцентъра на областна администрация.

Освен актуалната Covid-19 ситуация беше спомената и прекрасната работа на създадената в началото на 2020г., фондация "Аз съм Кайлъка", която има за цел да възроди природен парк "Кайлъка" в Плевен. Най-после в него се случват неща, които със скоростта на мълния променят вида на една не малка част от парка – над хотел "Кайлъка", която беше потънала в естествено избуяла растителност, покрила разрушаващи се от ерозията на годините алеи, беседки и пространства, които до сега бяха останали живи само в спомените на по-възрастното поколение плевенчани.

Г-н Тодоров декларира пълната административна подкрепа на областна администрация в работата на фондация "Аз съм Кайлъка" на певицата Люси Дяковска.

"Винаги съм се смятала за социално отговорен човек, а социалната отговорност е нещо, което и през изминалите месеци и със сигурност през предстоящите ни ще е нещо, което смятам, че всеки един от нас трябва да притежава", гласи част от обръщението на Люси, което тя направи към всички граждани на Плевен.Коментари (1)

Потребител
Кайлъшкия дух
Как се ваксинира януари като тогава ваксините бяха само за определени групи ! Ти господине в коя група влизаш ????
13 септември, 22:51 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета