Пет отбора от Плевен и областта ще участват в турнира за купата на АФЛ

Купата на АФЛ се провежда по системата на елиминиране в една среща

Спартак (Плевен) – Левски (Левски) и Ювентус (Малчика) – Вихър (Славяново) отреди жребият за първия кръг в Област Плевен от турнира за купата на Аматьорската футболна лига (АФЛ) – сезон 2021/2022 година, информира sportal.bg. Мачовете са на 15 септември, съответно в Плевен и село Малчика. Към победителите от двете срещи във втория кръг ще се присъедини и Партизан (Червен бряг). Той ще гостува на 29 септември на победителя от двубоя в Плевен. По-добрият от битката в с. Малчика пък се класира директно за финала на 13 октомври.

Най-силният отбор на Плевенска област ще продължи участието си в следващия кръг срещу най-добрите състави от Северозападния регион.Турнирът се провежда в три етапа – областни квалификации (през септември и октомври), квалификационни срещи с участието на областните първенци (ноември – март), полуфинали и финал (април – май). Мачовете от последния етап се играят на неутрален терен.

Купата на АФЛ се провежда по системата на елиминиране в една среща. Ако резултатът остане равен след края на редовното време, продължения не се играят, а директно се изпълняват дузпи до излъчване на победителя.