Арести заради наркотици в Плевен - pleven.utre.bg

Арести заради наркотици в Плевен

16 септември 2021, 09:23 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Сложиха белезници на четирима

17-годишен е задържан с наркотик в Плевен. При проверка на 14 септември около 21:30 часа в младежът изхвърлил в тревна площ маса самозалепващ се полиетиленов плик. Пликът бил с размери 4/5 см и съдържал суха тревиста маса. Нередовната стока е предадена с протокол за доброволно предаване. Младежът е заявил пред полицейските служители, че е дизайнерски чай за лична употреба. Дрогата е иззета и предстоят експертизи. Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежаване на високорисково наркотично вещество. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен за извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

На 14 септември около 23:20 часа в ж.к. "Воден" при извършена полицейска. проверка и последващ личен обиск  в 20-годишен са открити наркотици. В портмоне и в бельо на плевенчанина са намерени две съцветия от рода на конопа, с приблизително тегло 2 грама. Притежателят на дрогата е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Назначена е физико-химическа експертиза. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен. За престъпление по чл.354, ал.3, т.1 от НК е образувано бързо производство. Продължава работата по случая.

На 15 септември около 13:00 часа на плевенската улица "Христо Ясенов" е спрян 34-годишен. Той доброволно предава хартиена свивка с размери 3 х 0.5см., съдържаща бяло кристалообразно вещество. По данни на лицето веществото е пико с приблизително тегло 1 грам. 34-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Веществото е предадено за експертизи. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. За престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК е образувано бързо производство. Работата продължава.

На 15 септември около 14:10 часа а улица "Ангел Кънчев" в Плевен е проверен 18-годишен. Той доброволно предава полиетиленово топче с  диаметър 4 см., съдържащо суха зелена тревиста маса с приблизително тегло 2 грама. По данни на плевенчанина веществото е марихуана.  18-годишният е задържан за срок до 24 часа. Веществото е предадено за лабораторна обработка. Уведомен е прокурор от РП - Плевен  за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.Коментари (1)

Потребител
Ivan ivanov
За чай "високо рисково наркотично в-во"- да живее НРБ за нищо неставате
16 септември, 13:31 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета