Завърши обучението на специализантите от курса "Войник - първи етап"

Курсът завършва с 15 пълни отличници, а средният успех от комплексния изпит е „Много добър 5,36

Във Военновъздушна учебна база завърши обучението на специализантите от курса за придобиване на военна квалификация "Войник - първи етап общовойскова подготовка".

Тяхното обучение се проведе в "Центъра за подготовка и обучение" с началник подполковник Ивайло Ницов. Отговорник на курса бе майор Павлин Павлов – началник на Сектор "Общовойскови, административен и логистичен".

В продължение на осем седмици 55 специализанти преминаха предвидените в учебната програма лекции и практически занятия по огнева, строева, тактическа и физическа подготовка, военна топография и устав за войсковата служба на Въоръжените сили на Република България.

В края на обучението те положиха комплексни теоретични и практически изпити, които се проведоха в полеви условия и обстановка максимално близка до реалната. На базата на постигнатите резултати командно-инструкторският състав изказа задоволство, че обучението е проведено на качествено и успешно, в резултат на което специализантите са придобили необходимите знания и умения. Доказателство за това са отличните оценки от изпитните протоколи. Курсът завършва с 15 пълни отличници, а средният успех от комплексния изпит е „Много добър 5,36”.

Началникът на щаба на Военновъздушната учебна база – полковник Ивайло Пешаков връчи удостоверенията на специализантите. Той ги поздрави за успешното завършване и им пожела успешно прилагане на придобитите знания и професионално развитие.