Зърнокомбайн се запали в Бръшляница, къща горя в Дисевица

На 17 септември горяха запалени сухи треви и стърнища в землищата на селата Опанец, Милковица, Брестовец, Телиш, Градина, Мечка и в землището на град Белене. Пожарите са локализирани и потушени от служители на РДПБЗН – Плевен. От РДПБЗН отново напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на огън.

На 17 септември в 13:20 часа от РС ПБЗН – Плевен е потърсено съдействие за погасяване на пожар на тераса в областния град в ж.к. „Сторгозия”. Огънят е тръгнал от техническа неизправност в газова бутилка. До пристигането на екипа пожарът е загасен от живущите и техни съседи.

На 17 септември служители на РС ПБЗН – Плевен са оказали техническа помощ – измиване на разлив на масло на пътно платно на главен път Е83 в района на град Славяново.

На 18 септември 2021 година в 15:39 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в къща в село Дисевица. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Огънят е унищожил бяла, черна и компютърна техника, мебели и са опушени стени - 80 кв.м.  Пострадали хора няма. В пожарогасенето са участвали служители от РСПБЗН – Плевен с един автомобил.

На 19 септември екип на РС ПБЗН – Плевен е оказал техническа помощ - отключване на апартамент в областния град в ж.к. „Дружба“.

През изминалото денонощие горяха осем пожара в сухи треви и стърнища. Инцидентите са регистрирани в град Долна Митрополия на улица „Заводска“, град Никопол, град Летница, в землищата на селата Петърница и Чомаковци, в град Пордим до жп линията, в село Комарево зад стадиона.

На 19 септември късо съединение е предизвикало пожар в зърнокомбайн. Инцидентът е станал  в 17:00 година в землището на село Бръшляница. Огънят е повредил скоростна кутия и ел.кабели. Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН – Плевен с един пожарен автомобил.