Хванаха известен плевенски футболист да шофира след употреба на кокаин

Намерили дрога и в хотелската му стая

Полицията в Монтана е арестувала плевенчанин, заловен да управлява автомобил под въздействието на кокаин, съобщава местното издание "Конкурент". Мъжът е бил зад волана на "Мерцедес Е 270" и е спрян от пътните полицаи в неделя сутринта малко преди 10 часа. При тест за наркотици пробата била положителна за употреба на кокаин.

При претърсване на хотелската стая, където живеел мъжът, на нощното шкафче е намерено и иззето бяло прахообразно вещество с тегло 1,3 грама, което при направения полеви тест реагирало на кокаин. Срещу плевенчанина е започнало досъдебно произвество.

Оказа се, че арестуваният е юношата на Белите орли и бивш играч на Спартак Стефан Христов. От настоящия му клуб,  втородивизионния Монтана, заявиха, че тази сутрин са прекратили отношенията си с него, тъй като не толерират подобно поведение.

Стефан Христов има над 80 официални мача за Спартак (Плевен), в които е отбелязал над 40 гола. Носил е още екипите на Партизан (Червен бряг), Любимец, Етър, Витоша (Бистрица), Дунав (Русе) и Царско село.