Задържаха трима с наркотици в Плевен

Единият от задържаните е непънолетен

Няколко ареста заради наркотици са извършени в Плевен през изминалото денонощие. Това съобщвата от пресцентъра на плевенската полиция.

На 23 септември около 21.55 часа на улица "Ангел Кънчев" непосредствено преди полицейска проверка младеж изхвърля на земята под автомобил "Мерцедес" полиетиленово топче. Установена е самоличността му – 15-годишен плевенчанин. Извършен е оглед. Иззето е топчето, с диаметър 8 см., съдържащо суха зелена тревиста маса. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза. Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен. За извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК работата продължава.

В Плевен за притежаване на наркотици е задържан и 28-годишен. Проверката е извършена на 23 септември около 22.00 часа на кръстовище, образувано от улица "Георги Бенковски" и улица "Ангел Кънчев". Мъжът предава с протокол за доброволно предаване полиетиленово топче с диаметър 2 см., съдържащо суха тревиста маса. По негови данни съдържанието е марихуана. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Сезирана е прокуратурата. Работата продължава.

На 23 септември около 21.15 часа в областния град на кръстовище, образувано от улица "Георги Бенковски" и улица "Ангел Кънчев" е спрян за проверка 32-годишен. Той предава с протокол за доброволно предаване полиетиленово топче с размери 3 х 3 см., съдържащо суха тревиста маса - марихуана. Назначена е физико - химическа експертиза. 32-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомена е РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.