Плевен е победител в категорията "Smart City" в конкурса на българските общини

Кметът на Плевен Георг Спартански спечели приза за голяма община

Плевен, Силистра и Созопол са победителите в категорията “Smart city” на конкурса на българските общини "Кмет на годината". Кметът на Плевен Георг Спартански спечели приза за голяма община, д-р Юлиян Найденов – градоначалникът на Силистра за средна и Тихомир Янакиев на Созопол – за малка община.

Призовете връчи Никола Гечев – директор “Корпоративни продажби”- Виваком.

"Огромна чест е да сме тук и да връчим наградата „Смарт сити“. След по-малко от 30 години над 90% от населението ще живее в многомилионни градове и ще се появят проблеми с мобилността, обществения ред, образованието и т.н. Начинът това да се реши е да се използват силите на дигитализицията. Това е нашата мисия”, посочи той, цитиран от Портала на българските общини kmeta.bg.

“Наградата е задължение, което Плевен поема – да можем да надграждаме тези високотехнологични обекти, за да можем да достигнем да нивото на средните европейски градове за дигитализация и високи технологии. Това са първите крачки в правилната посока Нашите усилия ще продължат. Всяка година Кмета.бг прави така, че общiните да представим хубавото, доброто и красивото”, заяви чрез онлайн включване зам.-кметът на Плевен Стефан Милев.