Димитър Пенчев замина за Световното по кикбокс с амбиция за златен медал

Надпреварата ще се проведе в Йезоло, Италия

20 състезатели ще представят България на предстоящото Световно първенство по кикбокс за мъже и жени. Надпреварата ще се проведе в Йезоло, Италия, като официалното откриване е в неделя, а битките започват в понеделник.

В групата при мъжете влиза и кикбокс звездата от Плевен Димитър Пенчев. Капитанът на националния отбор, който през месец май завоюва пояса "Шампион на SENSHI" и вече има 26 мача на профи ринга /24 победи и 2 загуби, е амбициран да спечели световната титла. Припомняме, че Митко има европейско и балканско злато, а осен това е многократен републикански шампион на България.

Българска конфедерация по кикбокс и муай тай обяви списъка със състезатели, които ще участват. Той включва 17 представители при мъжете и три дами – Кристина Николова, Полина Методиева и Калина Колева. В групата при мъжете влизат много шампиони и медалисти от световни, европейски, балкански и национални първенства. Това са Димитър Пенчев, Иван Кръстанов, Доброслав Радев, Борислав Радулов, Николай Велчовски, Христо Христов, Георги Денев, Огнян Мирчев, Даниел Гецов, Димитър Стоянов, Кирил Илиев, Лъчезар Иванов, Бойко Янчев, Цветозар Кючуков, Никола Николов, Христо Калайджиев и Емил Кроснов.

Водач на групата, която наброява общо 33 души, е председателят на конфедерацията Галин Димов. Треньорският състав включва следните специалисти на ринг и татами – Владимир Вълев, Галин Методиев, Марио Кирилов, Иван Георгиев, Димитър Димитров и Камен Пенчев. С тях ще бъде и един рехабилитатор – Стоян Стаматов.

Състезанието е във всички 7 кик бокс стила във възрастовите дивизии мъже и жени 19 – 40 (Seniors) и 41+ (Masters).

Статистиката сочи, че са се регистрирали състезатели от 70 държави. Общият брой заявки е 1595. Тук влизат и заявките за музикалните форми с и без оръжие, както и отборните. Традиционно състезателите на татами стиловете могат да участват в повече от един.