Цецка Цачева: Нашата единствена цел е да помогнем на хората

"Миризмата на тиня и пораженията от водната стихия още дълго време ще съсипват живота на хората в село Говежда", заяви Цецка Цачева

7 къщи, църквата и един дърводелски цех почистиха само за два дни водачът от листата на ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева и кандидатите за народни представители Владислав Николов и Пламен Тачев в пострадалото от наводненията село Говежда, общ. Монтана. Хората посрещнаха с думи на дълбока благодарност плевенската група от ГЕРБ, защото по думите им без тяхна помощ няма как да се справят с почистването на затлачените с тиня и кал къщи.

„Противно на спекулациите, че това е пиар акция ние и днес сме тук. Нашата единствена цел е да помогнем на хората. За мен е важно, че пострадалите го виждат и го разбират. Няма значение какви коментари има от наши недоброжелатели и опоненти.” , каза Цецка Цачева-водач на листата на ГЕРБ за Плевен. Тя допълни, че има разлика от вчера, когато ситуацията и била много по-тежка. ”Хората бяха в шок, невярващи, че може да се отхвърли работа.”, каза Цачева.” Опитваме в разговорите с тях да им вдъхнем надежда.”, допълни още тя.

Водачът на листата на ГЕРБ за Плевен подчерта колко актуална днес е темата за доброволчеството. ”Убедена съм, че много български граждани могат да отделят по един, два дни, за да помогнат на своите съграждани в пострадалите райони. Госпожа Десислава Атанасова отново е тук. Създадена е добра организация. Има колички фадроми, по-лека, по-тежка техника. Хубаво е, че се създаде ред първо да се работи в къщите. Днес вече работим в производствени помещения.” , каза Цецка Цачева.

„Трудът е най-важен. Ако не бяха момчетата, нямаше да се оправя с отзи боклук цял ден. Цялата тая хамалогия – нас чака. Много по-добре. Благодаря”, каза Александър Костадинов, след като кандидатите за народни представители от Плевен почистиха дърводелския му цех. „Удовлетворен съм от това, че днес виждам оптимизъм и надежда в очите на хората. След ужаса, който се излъчваше от стопаните на всеки дом, в който влязохме вчера, днес, съм повече от доволен, че виждам усмивки на изтерзаните им лица.”, каза Пламен Тачев – кандидат за народен представител от Плевен. „Трагедията е голяма. Щетите са огромни. Физическият труд е крайно необходим. Машините не могат да влязат в тези тесни дворове и всичко се чисти на ръка.”, каза Владислав Николов –кандидат за депутат от ГЕРБ за 15 МИР. По думите му благодарността на хората и връщането на вярата им е най-ценната награда за доброволческия труд на кандидатите за народни представители от ЕГРБ-Плевен. Днес жителите на Говежда спираха Цецка Цачева, Владислав Николов и Пламен Тачев и искрено им благодаряха за помощта.

„Сама жена съм. Без тези хора никога нямаше да се оправя. Млади мъже работиха с желание и кеф да ми помогнат. Благодаря и на нашия кмет. Бог да ги благослови. От такива политици се нуждае България, от такива свестни дето се грижат за хората” , каза 73-годишната Станка Георгиева. Днес в Говежда в помощ на хората се отзоваха от ГЕРБ в Плевен, Благоевградско, София, Кюстендил, Монтана. Описват се нуждите на хората от бяла техника, дивани, печки. Още няма вода. Част от канализацията е отнесена и не е възстановена.”Миризмата на тиня, на застояло много дълго време ще съпътства живота на хората в Говежда и региона, а щетите ще напомнят за безмилостната водна стихия.”, обобщи водачът на листата за Плевен Цецка Цачева.