Плевенските кина отрязаха Неделчо Богданов и филма "Българ"

Плевенските киносалони не проявиха интерес към първия български пълнометражен анимационен 3D филм

Плевенските кина отрязаха Неделчо Богданов – създател на първия български пълнометражен анимационен 3D филм “Българ”, научи plevenutre.bg.

Филмът тръгва по кината на 28 ноември и потвърждение за излъчването му до днес са дали киносалони във всички големи градове и в по-малки населени места като Мездра, Кюстендил, Пазарджик, Каварна и Видин. Преди няколко дни Неделчо се оплака в "Шоуто на Слави", че се е сблъскал с много трудности по разпространението на филма и по-конкретно, че кината гледали скептично към труда му и не искали да подкрепят "българското". Той разкри, че теглил 30 хиляди лева кредит, а целият филм струвал 120 хиляди лева.

Неделчо Богданов е от Несебър и от години прави "Българ" като сериал в интернет. Анимацията разказва за добродушен човек на име Българ, който на външен вид изглежда като Бай Ганьо, но в действителност е наивен и леко глуповат. С множество подобни нестандартни герои Неделчо Богданов успя да си спечели стотици хиляди фенове, въпреки че „Българ” никога не е показван по телевизията. Сериалът напомня за култови американски пародии като „Семейство Симпсън” и „Саут парк”.