В Плевен започна европроект на стойност близо 170 000 лева

Стартира европроект за повишаване компетентността и ефективността на работата на общинската администрация

В Плевен започна изпълнението на европейски проект на стойност 169 955 лева за повишаване компетентността и ефективността на работата на общинската администрация. Това съобщи ръководителят на проекта Бранимир Мирчев - секретар на община Плевен, предава БТА.

Всички средства са осигурени безвъзмездно по оперативна програма "Административен капацитет". За една година ще бъдат организирани девет обучения, които ще завършат с тестове за проверка на придобитите знания и умения. Подготвените служители ще получат сертификати. Част от обучението е свързано с класифицирана информация, управление на данни, информационни услуги.

Служителите ще научат повече за рисковете в управлението, за конфиденциалността и информационната сигурност, за управлението на конфликтни ситуации. Тези познания имат ключово значение за постигане на по-добри резултати в дейността на общината, каза Мирчев. Шестдесет служители ще преминат подготовка в Института по публична администрация, уточни той. Проектът ще приключи на 7 август 2015 г., добави секретарят на община Плевен.