Спартак (Плевен) на 41-во място в клубната ранглиста за 2014-та

Плевенчани на 41-во място в ранглистата на българските клубове за есенния полусезон

Спартак (Плевен) завършва годината на 41-во място. Това показва клубната ранглиста за първия полусезон, която се изготвя от сайта bgclubs.eu и обобщава резултатите на отборите от трите месечни класации през есента, пише plevensport.eu. В подреждането са включени всички български футболни клубове, които се състезават в "А", "Б" и "В" групите. Плевенският тим има в своя актив 12.485 точки, като веднага след него са отборите на Бдин (Видин) и Академик (Свищов). Странното в класацията, е позицията, която заема третият във временното класиране на Северозападната "В" група - Етър (Велико Търново). Според bgclubs.eu "болярите" са най-добре представилия се тим от нашата група, като те са на 34-то място с 13.843 точки.

Челната тройка за полусезона повтаря есенното класиране в "А" група, като прави впечатление, че намиращия се в момента извън шестицата на елита ни Черно море заема 5-то място в ранглистата за есен 2014. Лидерите в "Б" група Монтана и Локомотив (Горна Оряховица) заемат съответно 10-то и 12-то място. Хегемонът на Североизточна "В" АФГ през есента Дунав 2010 (Русе) е най-добре представящият се отбор от "В" групите - "драконите" заемат 25-то място.

Дъното на ранглистата за полусезона е отредено за Доростол 2013 (Силистра) от Североизточната "В" АФГ и Ботев 2008 (Козлодуй) и Ситомир (Никопол) от Северозападната "В" АФГ. Отборите от Козлодуй и Никопол са и единствените в първите три нива на футболната ни пирамида, които така и не успяха да запишат победа през тази есен.

От другите отбори от Плевенска област, най-напред е приятната изненада през тази есен - Левски 2007. Светльо Бърканичков и компания се намират на 45-та позиция с актив от 11.437 точки. Партизан (Червен бряг) заема 72-ро място със 7.981 т., а малко по-надолу, на 75-та позиция са новаците от Ювентус (Малчика) със 7.362 пункта. Фарът на колоната е тимът на Ситомир - 90-ти само с 1.988 точки.

В класацията на отборите, които се състезават само в четирите "В" групи, Спартак (Плевен) е на 14-то място, като в първата шестица, след лидерите от Дунав (Русе), се нареждат Калиакра (Каварна), Черноморец (Балчик), Сливнишки герой (Сливница), Пирин (Гоце Делчев) и Оборище (Панагюрище).

Много любопитно е подреждането на отборите в последната месечна класация. В ранглистата, която обхваща периода от 24 октомври до 15 декември, "синьо-белите" от Плевен претърпяват срив от цели 46 места и заемат незавидното 74-то място с 6.932 точки. Съставът на Бойко Цветков е задминат през декември дори от Левски 2007 - 32-ри с 14.698 т., Пар