От Община Плевен: Не допуснахме затваряне на пътища

Тежко е било положението в Пелишат на 29 декември

Благодарение на усилията на почистващите фирми не беше допуснато затваряне на пътища на територията на Община Плевен въпреки обилния снеговалеж и навяванията от силния вятър през изминалото денонощие.

След 17.00 часа на 29 декември след получени сигнали екипи на „Инжстрой” ЕООД оказаха съдействие на десет закъсали автомобила край Пелишат. На мястото беше и кметът проф. д-р Димитър Стойков. В част от селото е било прекъснато елзахранването, което към момента все още се възстановява.

Сигнали за закъсали превозни средства постъпиха във вечерните и нощни часове и за районите между Бохот и Тученица и между Бохот и Брестовец. Помощ оказаха отново служители на „Инжстрой”.

Плевенски почистващи фирми съдействаха и за безпрепятствено придвижване на автомобили, превозващи пациенти за хемодиализа, на територията на съседни общини. Прекъснатото електричество в отделни райони на Славяново вече е възстановено.

Община Плевен призовава гражданите да не предприемат рисковани пътувания, особено с неподготвени за зимни условия автомобили.