Гробар получи инфаркт и падна в гроба, който копаел

Пожарникари спасили живота на 52-годишния мъж от Гулянци

Пожарникари извадиха на ръце мъж, паднал в гроб в Гулянци. В понеделник по обед 52-годишният Пламен Обрешков копаел гроб. Докато работел, внезапно му прилошало и полетял от около 2 метра височина.

Сигналът за гробар на дъното на трапа е подаден около 13 часа в местната пожарна, пише "24 часа". След спасителната операция мъжът, който бил изтеглен без счупвания и наранявания, е закаран с линейка в университетската болница в Плевен.

Според спешните медици пациентът е получил инфаркт преди злополучното падане.

Шефът на пожарната в Гулянци Петко Цачев разказва, че в 13,13 ч от тел. 112 им съобщили за бедствената ситуация в гробищния парк. Незабавно изпратили колата на пожарната с двама огнеборци и шофьор. Разстоянието било 4 км, пристигнали са на гробищата за 2 минути. В 13,15 ч е започнала операцията по спасяването. Пожарникарите първо са спуснали стълба и двамата служители слезли в гроба. Човекът лежал почти безжизнен и нямало как да си помогне за изваждането. Пострадалият бил едър, тежък и висок. Хората от екипа преценили, че стълбата няма да даде резултат. Завързали мъжа с въжета и го измъкнали на ръце. Акцията по изтеглянето е продължила няколко минути. Когато положили човека на земята до могилите, той е дишал, но бил неадекватен. Пожарникарите са го натоварили в линейката за Плевен.