Днес са последните прожекции на „София Филм Фест“ в Плевен

Гледаме филмите "В къщата” и „Любов”

Днес е последният прожекционен ден от филмовите поредици на „София Филм Фест“ в Плевен. Припомняме, че от 2 до 6 февруари в кино „Арена“ на Central Mall се излъчиха родни и световни кино филми.

В последния фестивален ден - 6 февруари, от 19 ч., започва „В къщата” на френския режисьор Франсоа Озон. Филмът разказва историята на 16-годишен тийнейджър, чието ангелско излъчване прикрива трескаво желание да моделира реалността според собствените си фантазии, с противоречиво отношение към заобикалящите го хора, които превръща в персонажи на една паралелна реалност. Актьорският екип, очаквано за филм на Озон, отново е впечатляващ – ролите са поверени на Фабрис Лукини, Кристин Скот Томас, Ернст Юмхауер и Еманюел Сение.

От 21:00 ч. „София Филм Фест“ ще закрие първото издание и с нежността на филма „Любов” на режисьора Михаел Ханеке. Това е филм, спечелил редица престижни награди, в който актьорите Жан-Луи Трентинян и Емануел Рива създават уникални образи. Те са в ролите на Жорж и Ан – пенсионирани 80-годишни учители по пиано, които живеят в естетски обзаведения си, изпълнен с книги апартамент в Париж. Щастливи са, нежно обичащи се, дейни и спокойни, доволни от живота си. Изключително нежният филм, изпълнен с трогателна игра от двамата актьори в централните роли, показва доколко човек е способен да прояви достойнство и чувствителност, когато е изправен пред неизбежната жестокост на природата.