Ясен е противникът на Деян Топалски за "Ultimate pro fight 2"

Боецът от Плевен ще се изправи срещу Мариян Макавеев на 26 февруари

На 26 Февруари в зала „Христо Ботев“ в София ще се проведе втората гала вечер по кикбокс и муай тай от веригата "Ultimate pro fight". Организаторите са подготвили файт карта, в която отново блести името на Деян Топалски.

В категория до 81 кг плевенчанинът ще се изправи срещу Мариян Макавеев, който е стартирал кариерата си в бойните спортове с таекуондо. Освен това, Макавеев е сребърен медалист от Европейско по кикбокс стил фул контакт, така че се очаква интригуващ сблъсък.

Припомняме, че на първото издание, което се проведе през декември миналата година, Топалски победи световния шампион за юноши и многократен републикански шампион по кик бокс Христомир Ранчев.

Деян Топалски е роден в град Плевен. Първият му спорт, който започва да практикува е киокушин карате, след това изучава тънкостите на таекуон-до, но най-много години посвещава на кикбокса. Първи треньор по кикбокс му е Камен Пенчев в клуб ''Скорпион Плевен''. След това преминава при Михаил Симов в София. В момента тренира в клуб Friends MMA с Никола Дипчиков, Александър Георгиев и други. Деян е 7 пъти републикански шампион в правилниците К1, Лоукик и муай тай. От 2010 година насам е състезател по ММА, като неговата статистика е 11-3-0. 

Деян Топалски сред звездите в "Нощта на героите" през март