Официално: Стартира ремонтът на моста край Чомаковци

Очаква се аварийно-възстановителните дейности да продължат 40 дни

На 9 февруари 2015 г. са започнали аварийно-възстановителните работи на моста над р. Искър при село Чомаковци на път ІІІ-306 Червен бряг – Кнежа.

От Община Червен бряг отбелязват, че ремонтът е на стойност 199 500 лв. с ДДС и се изпълнява по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Плевен. Изпълнител е ДЗЗД „Пътно поддържане Плевен 2010“.

При благоприятни атмосферни условия се очаква аварийно-възстановителните дейности да продължат 40 дни, съобщават от Агенция пътна инфраструктура. Те включват монтиране на нова пътна плоча, полагане на нова пътна настилка, подобряване на отводнителната система и нейната хидроизолация, поставяне на монолитен стоманобетонен борд и т. н.

Движението по моста е ограничено до завършване на строително-монтажните дейности. Продължава да е в сила въведената временна организация на движението в посока Кнежа - Оряхово със следния обходен маршрут: път I-3 – Луковит - Долни Дъбник - път ІІ-13 - Искър- Кнежа. Отчитайки тежкото състояние на съоръжението, АПИ предприе действия за осигуряване на надеждна връзка на населените места от другата страна на река Искър - с. Глава, гр. Койнаре и с. Чомаковци с общинския център, като включи в програмата за проектирането си за 2015 г. изработването на Технически проект за нов мост.