Ендоскопският център на МУ-Плевен организира Ден на биоетиката

За участие във форума се допускат устни доклади и постери

На 8 април в Телекомуникационен ендоскопски център на Медицински Университет-Плевен, Факултет "Обществено здраве", организира Ден на биоетиката. Всички, които професионално се занимават с биоетика; клиницисти, провеждащи клинични експерименти; студенти, докторанти и специализанти от различните медицински специалности могат да вземат участие в събитието.

Тематични направления ще са - Права на човека и репродукция; Права на човека и генетични изследвания; Права на човека и грижи в края на живота; Права на човека и контрол на инфекциозните заболявания; Права на човека и психично здраве; Права на човека и медицински експерименти; Права на човека и разпределение на ресурси в здравеопазването.

Официален език на събитието е английски. За участие във форума се допускат устни доклади и постери. Резюме по образец на английски език в обем до 350 думи се изпраща на електронен адрес [email protected] до 22 февруари 2015 г.

Сред поканените лектори са Professor Lucuana Caenazzo - Професор по съдебна медицина и биоетика, Катедра по молекулярна медицина, Университет Падуа. Professor Renzo Pegoraro - Професор по биоетика, Теологичен факултет, Университет Падуа и Главен секретар на Fondazione Lanza, Padua – център за изследвания в областта на етиката, биоетиката и етика на околната среда.